Tvätta först och främst plagget som du ska sy. Om du inte tvättar det innan kan plagget krympa. Tyget/plagget måste vara torrt innan du påbörjar projektet. Är tyget skrynkligt efter tvätten så är det viktigt att du stryker det innan du ska påbörja jobbet. Trä in tråden i nålen, ju mer desto bättre. Ta tråden mellan tum och pekfingret för att trä in den smidigare genom hålet i nålen. Tryck nålen genom fel sida av tyget. Dra ut och genom andra änden, följt av tråden , hela vägen tills det stoppas av knuten. Om din knut går igenom ,så bör du göra en större knut. Anledningen till att du börjar på fel sida är så att denna knut inte hamnar på höger sida ( den synliga delen ) av ett klädesplagg eller tyget. Tryck igenom nålen genom den högra sidan av tyget. Dra hela längden av tråden och dra tills du känner motstånd. Fortsätt =)