Det är inte känt när människor började bära kläder men antropologer tror att djurhudar och vegetation anpassades till beläggningar som skydd mot kyla, värme och regn, särskilt som människor flyttade till nya klimat Kläder och textilier har varit viktiga i mänsklighetens historia och speglar material till en civilisation, liksom den teknik som hade bemästrat. Den sociala betydelsen av den färdiga produkten återspeglar deras kultur. Textilier kan kännas eller spunna fibrer tillverkade i garn och därefter nettas, loopas, sticka eller vävas, som dök först upp främst upp i Mellanöstern under den sena stenåldern. Från antiken till nutid, har metoder för textilproduktion utvecklats och val av textilier som har påverkat hur människor bar deras ägodelar, klädde sig, och dekorerade sin omgivning.  Om man är lika sygalen som mig så kan man aldrig få nog av tyger. Låt fantasin flöda och sy allt mellan himmel och jord.