När jag var liten älskade jag att pyssla, så det ledde till min mormor lärde mig att brodera, virka och sticka. Så det gjorde jag och i flera år innehöll alla mina presenter och julklappar halsdukar och tavlor jag hade skapat under det förgångna året. Det här har lett till att våra väggar är smyckade med broderitavlor och att våra förråd är fulla med tavlor och andra textiler. I det här inlägget tänkte jag inrikta mig på broderi. Jag använder mig av den klassiska korsstygns tekniken, det är enkelt och roligt att lära sig.

Du kan använda dig av ett färdigt mönster eller göra ett eget mönster innan du börjar med ditt broderi. Jag rekommenderar att du som nybörjare använder dig av ett färdigt mönster. Det finns allt från enkla figurer till avancerade mönster. När du blir riktigt duktig kan du få fram tavlor som från långt håll ser ut som fotografi eller målningar. Det finns massa inspiration att få på nätet.